donderdag 5 september 2013

Over kopspeldjes en McGyver

Tiretten is, samen speldjes zoeken. Want soms laat een tiret ook al eens een naaldje vallen. En soms, soms merkt ge dat niet direct. En elke woensdagavond swifferen we gelijk zot. Maar graag dat we dat doen: swifferen en lachen.
Maar toch horen we gelijk nog signalen van andere groepen die een speldeke vinden en dat niet prettig vinden. Zo van die moeilijk te vinden, verloren gegane kopspeldekes, in hoekjes of tegelgroeven die we wel geswifferd hebben maar waar swifferen niet zo goed werkt, ondanks het feit dat er goed getrainde swifferfeeën in ons clubke zijn.
Dus kregen we een idee: na het swifferen gaan we over tot het magneetvegen.


We knutselden een enige echte magneetveger, met een oude aftrekker, een rolleke ductape en een magneetband. Met dankwoord aan een wel zeer vriendelijke dame uit de plaatselijke doe-het-zelf zaak, die wel smakelijk kon lachen met mijn verhaal en me naarstig hielp zoeken in de promotiebakken.


Assembleer vervolgens het geheel, McGyver gewijs:


Test uitvoerig: Kieper vervolgens gans uw speldendoos voor één keer wel bewust op de grond en herhaal de test. De spelden springen er als het ware zelf naartoe.Direct een patent op nemen: de magneettrekker! Of speldekestrekker!