donderdag 17 oktober 2013

Griet op bezoek!

Hier keken we al lang naar uit! De datum stond in de meeste tirettenagenda's al twee maanden in alle kleurtjes fluo gemarkeerd, de babysit ruim op voorhand verwittigd of wederhelften werden verplicht die avond thuis te blijven zonder pardon.
Want Griet kwam op bezoek! Griet, een wel zeer hartelijke dame, je kent haar van haar blog Emma en Mona en één van de schrijfsters achter het boek stof voor durf-het-zelvers. Het werd een supergezellige workshop!


Via een doodle hadden de tiretten hun persoonlijke voorkeur kunnen geven over de inhoud van de workshop. Er werd gekozen voor de basisjurk voor meisjes. Speciale versies op dit jurkje konden ook gemaakt worden. Griet gaf een algemene uitleg over het patroon en hoe het patroon aan te passen aan de maten van het kind. Alle patronen werden op voorhand getekend, stof geknipt en gelockt zodat we snel aan de slag konden.


Griet stond ons de hele avond bij met praktische raad en hielp ons met de meest praktische tips.


 Ons zaaltje hadden we voor één keer anders georganiseerd: een beetje 'eiland'-gewijs.


Toch konden enkele tiretten het niet laten zich nog taktischer op te stellen. 


 Heel veel blije leden deze avond, en stuk voor stuk prachtige creaties:Uit naam van de tetterende tiretten: eens staande ovatie voor Griet en een welgemeende merci!