vrijdag 24 maart 2017

Tiretten op weekend -zaterdag-


Een zaterdagochtend op weekend start gewoonlijk met een kleine verrassingsactiviteit. Aangezien we onze jubileumeditie feestelijk wilden vieren, kozen we ervoor om ons eigen coctailglas te personaliseren. Een poscastift en een goed werkende oven, meer heb je hiervoor niet nodig.
Na deze ochtendlijke workshop gingen de meeste tiretten vlijtig aan de slag achter hun naaimachine.Enkelen onder ons trokken hun loopschoenen aan en verkenden al lopend de mooie bosrijke omgeving om daarna hun voeten op het machinepedaal te zetten.

Die bossen werden 's avonds bewandeld met fakkels. Na de tocht meldde een vriendelijke boswachter ons dat we dit niet mochten doen. Helaas dus niet voor herhaling vatbaar.


We ploften dan maar in de zetels, maakten onze eigen coctails en moctails, genoten van hilarische verhalen en het geheimzinnig gedoe. Er werd al een ganse tijd 'het grote weekend tiretten verwenspel' gespeeld. Iedereen had op voorhand per mail een naam gekregen, een naam van een tiret die je op een geheime en ludieke manier diende te verwennen. Via een puntensyteem werden regelmatige tussenstanden gemeld. Wie op het einde van dit spel juist kon raden wie de geheime tiret was, werd winnaar en kreeg een prijs! Verrassingen, verwennerijen, geheime postcadeautjes, brieven, ... alles werd in de strijd gegooid. Zelfs mollenstreken.