zaterdag 30 april 2016

Ontmoet Petite Couture en Boetiek Tiret in levende lijve!


Stoffenverkoop door Petite Couture: benieuwd wat ze in haar gamma heeft? Klik snel door naar de website van Petite Couture.
Boetiek Tiret? Hier alvast een greep uit het aanbod van Boetiek Tiret.









Wat? Waar? Wanneer? Scrol even terug naar boven, alle info te vinden op onze affiche. Vragen? Je kan steeds terecht op onze evenementenpagina. Tot woensdag!

zaterdag 23 april 2016

Op zoek naar de tiretten?

De tiretten gaan verhuizen!
Letterlijk als in de echte wereld.


Vanaf nu zijn we iedere woensdag, behalve op officiƫle feestdagen, terug te vinden op dit nieuwe adres:

Zaal Kluster
Dokter Haekstraat 
9200 Grembergen-Dendermonde

Op het wereld wijde internet:

FB: https://www.facebook.com/De-tetterende-tiretten-932989020047563/
IG: #tetterendetiretten 

Nog steeds madammen met een eigen naaimachine, met evenveel joie-de-vivre en met evenveel getetter! 

zaterdag 9 april 2016

Samen voor het goede doel



In het programma ‘de vereniging’ op Studio Brussel hoorde u onlangs:

"Een naaiclub uit Dendermonde, ik verzin dit niet… De dames van deze vrolijke vereniging hebben het hart op de juiste plaats. Zo haalden zij wel 1000 (foei stubru, het was welgeteld 3200 euro) euro op tijdens een heuse naaimarathon voor Music for Life. Er werd daar 24 uur genaaid dat het een lieve lust was. Kort van stof zijn zij daar dus niet in Dendermonde."


Sindsdien hebben we niet stil gezeten. Naast alle andere activiteiten denken we ook na over hoe we kunnen bijdragen tot een mooiere wereld, zowel letterlijk als figuurlijk.


Het Kinderhuis Sint-Vincentius was ons volgende project.
De tiretjes hielden een heuse  workshop met de inwonende kinderen. Het doel: hun eigen kamers opfleuren. Ook de leefruimtes wilden we voorzien van leuke spullen. We hebben dit met veel plezier en liefde gemaakt. Hierbij konden we rekenen op hulp van Guy’s naaicentrum die de naaimachines ter beschikking stelde voor het uitvoeren van de workshops.


De spullen die niet af raakten, maakten we samen op een ‘samen voor het goede doel’ tetteravond. In totaal verwerkten we ettelijke meters stof. Voor elk inwonend kind: een leeskussen, een rugzakje, een vlaggenlijn en een lampjesslinger (met fierheid kunnen zij zeggen dat zij het meeste zelf hebben gemaakt en wij vol lof ‘they did it!’). 
Voor de leefruimtes maakten we een meterslange vlaggenlijn, 2 lampjes overtrokken in dezelfde stof, een verjaardagsstoelkroon en een weekplanner.


Met een wel heel goed gevoel zagen we dit dan ook verschijnen in de krant: