zaterdag 9 april 2016

Samen voor het goede doelIn het programma ‘de vereniging’ op Studio Brussel hoorde u onlangs:

"Een naaiclub uit Dendermonde, ik verzin dit niet… De dames van deze vrolijke vereniging hebben het hart op de juiste plaats. Zo haalden zij wel 1000 (foei stubru, het was welgeteld 3200 euro) euro op tijdens een heuse naaimarathon voor Music for Life. Er werd daar 24 uur genaaid dat het een lieve lust was. Kort van stof zijn zij daar dus niet in Dendermonde."


Sindsdien hebben we niet stil gezeten. Naast alle andere activiteiten denken we ook na over hoe we kunnen bijdragen tot een mooiere wereld, zowel letterlijk als figuurlijk.


Het Kinderhuis Sint-Vincentius was ons volgende project.
De tiretjes hielden een heuse  workshop met de inwonende kinderen. Het doel: hun eigen kamers opfleuren. Ook de leefruimtes wilden we voorzien van leuke spullen. We hebben dit met veel plezier en liefde gemaakt. Hierbij konden we rekenen op hulp van Guy’s naaicentrum die de naaimachines ter beschikking stelde voor het uitvoeren van de workshops.


De spullen die niet af raakten, maakten we samen op een ‘samen voor het goede doel’ tetteravond. In totaal verwerkten we ettelijke meters stof. Voor elk inwonend kind: een leeskussen, een rugzakje, een vlaggenlijn en een lampjesslinger (met fierheid kunnen zij zeggen dat zij het meeste zelf hebben gemaakt en wij vol lof ‘they did it!’). 
Voor de leefruimtes maakten we een meterslange vlaggenlijn, 2 lampjes overtrokken in dezelfde stof, een verjaardagsstoelkroon en een weekplanner.


Met een wel heel goed gevoel zagen we dit dan ook verschijnen in de krant: