dinsdag 12 maart 2013

Weekend: wat we deden op zaterdag

Na een voor sommigen wel heel korte nachtrust, gingen de wekkers te vroeg af. Maar het vooruitzicht aan een dag zonder huishoudelijke taken, veel tijd om te naaien en te tetteren in een wel heel gezellige compagnie, deed iedere tiret welgezind opstaan. Geen enkel ochtendhumeur te bespeuren!


Na het ontbijt gaf Hilde nog een kleine workshop om de dag te starten, eentje met een doel. Een eigen gepersonaliseerd speldenkussen zodat er geen speldjes verloren zouden gaan. 
Bij de briefing van het weekend eerder, hadden we een lijstje meegegeven waarop een aantal items stonden die de tiretten moesten meenemen zonder zich erbij vragen te stellen o.a.een favoriet stofje van 25x25cm, een haarelastiekje en een handvol berevulling. Zelf zorgde het organiserend team voor verschillende kopjes uit de kringloopwinkel en goedruikende lijm. 


Een bont geheel, die speldenkussens.
Hierna begon het echte stikwerk: op voorhand werd er afgesproken wie wat zou naaien: de cambi dress of een jurk die we vanaf dit weekend nooit meer vernoemen. De cambi dress bleek een schot in de roos: mooi en zeker haalbaar om te maken. De andere jurk leek op papier een leuk stuk maar was in het echt dik gebuisd, ...Andere tiretten maakten het jongenshemdje of het Jacky Kennedy jurkje.


Room with a view, prachtig toch dat kader.Pasdame en paspop in levende lijve.Activiteiten werden enkel onderbroken voor de lunch, een gezond tussendoortje (hm hm) en het avondmaal.


's Avonds werd de parate kennis der tiretten getest in een heuse tirettenquiz! 
Iedereen in opperste concentratie.


Enkele doe opdrachten.
De 4-ploegen zelf in actie.


Pascale probeert de jury nog om te kopen.


Guy had al aan enkele tiretten gezegd dat hij er zaterdagavond bij zou zijn.
En dat was hij: hij schonk de hoofdprijs voor deze quiz, ééntje die de winnende ploeg enorm kon appreciëren!


Foto's: Liesbeth