dinsdag 25 oktober 2016

Te bewonderen (en vooral koopbaar) in de etalage van Cabaret Tiret!

Cabaret Tiret is in aantocht! Nog welgeteld 10 nachten slapen om 1 creatieve slapeloze nacht te beleven. 
Benieuwd naar wat de tiretten zullen maken? Lees het hashtagsgewijs en rol al scrollend van de ene verbazing in de andere:



















Voor ieder wat wils op deze warme actie voor Kinderfonds De Tondeldoos vzw! Twijfel je over het stofje? Geen nood, we kochten een stapel schoons. U vindt er zeker uw goesting tussen.





Voor wie de vorige blogpost niet gezien heeft, herhalen we graag het volgende:



En markeren voor u in fluo:

Verkoopmomenten op zaterdag 5 november van 9u tot 12u in ons eigenste Cabaret Tiret en op Wintering op 17 december! Meer info volgt! Hou deze blog of de FB pagina van de tiretten nauwlettend in de gaten.






maandag 17 oktober 2016

17 oktober en wat doen wij?



17 oktober, uitgeroepen tot de Internationale dag voor de uitroeiing van armoede. Een oproep naar alle Staten en verenigingen om armoede op de agenda te zetten en praktische stappen te ondernemen. Wereldwijd komen op deze dag mensen samen om eraan te herinneren dat armoede een schending van de mensenrechten is. 


En wat doen de Tiretten? We zetten het onderwerp op onze agenda en ondernemen de o zo belangrijke praktische stappen: actie met Cabaret Tiret! 


Opnieuw zetten we onze schouders onder een heuse stikmarathon. Nu in het kader van armoedebestrijding en ten voordele van de vzw Kinderfonds De Tondeldoos. De Tondeldoos is een vereniging die uitsluitend steunt op vrijwilligers met een warm hart, die een deel van hun vrije tijd investeren in tal van activiteiten die kansarme gezinnen en hun kinderen ondersteunen in hun strijd tegen armoede en sociale uitsluiting. Het kind staat hierbij centraal!


Een warme actie in de warmste week!
Hoe we dit gaan doen? We leveren 24 uur aan een stuk bandwerk in het Huis Van Winckel. Onze eigenste 'Cabaret Tiret' en dit van vrijdag 4 november 12u tot zaterdag 5 november 12u.
24 uren zullen onze naaimachines snorren, de scharen knippen en schone spullen zullen ontstaan. Afgewerkte creaties zullen te koop aangeboden ofwel op zaterdag 5 november van 9u tot 12u in het huis van Winckel of op Wintering, het lichtfestival van CC Belgica op zaterdag 17 december


Maar er is meer! Herinner je je deze hartjesverwijzing nog? Wel, de gouden vlaggenlijn werd onder een stralende zon gebruikt om Greg Van Avermaet toe te juichen bij zijn doortocht in Grembergen. Achteraf signeerde deze sympathieke olympische kampioen onze gouden vlaggenlijn! Tijdens de marathon en tijdens Wintering kan je een lotje kopen om deze in handen te krijgen. Wie weet, misschien wel het winnend lot?

Dus nog even alles kort samengevat: