maandag 25 juli 2016

Tiretten Beard Kings, Stoeferkesdag en bijenwasdoekjes

Het is een tijdje geleden dat we rapporteerden over de Tiretten.
Nochtans zaten we niet stil, ge kent ons...

Even updaten over baardhaar:

Het begon ongeveer zo op een wekelijkse woensdagavond:

-Hé, hebben jullie dat filmpje gezien op internet van die man met zijn baard?
-Euh?
-Die man die zijn baard trimt en die zo een soort bavet aanheeft zodat de lavabo proper blijft!
-Ja? Oh, dat wil ik ook want als mijn man zijn baard trimt...

Wat volgde, waren enkele verhalen over het vinden van vele haartjes na het baardhaar-trim-ritueelgedoe en het bijhorende gevloek.
5 tiretten besloten dat dit wel eens het ultieme hulpmiddel zou zijn. Een groepsbestelling plaatsen, bleek echter een te duur grapje.

- Hé, wij zijn tiretten, wij kunnen dat toch zelf maken?
- Ja maar uit welke stof gaan we dit maken?
- euh, als we nu eens kappersmantels zoeken ...

En zo geschiedde...

vinyl dankzij Liesbeth

Op vaderdag kregen 5 tirettenmannen hun eigenste baardhaarbavet, gepersonaliseerd en al. Of ze blij waren? Wij allesinds wel als we naar een baardhaarloze lavabo kijken... en onze schoon getrimde Tiretten Beard Kings.

Stoeferkesdagupdate 2016:


Traditioneel een dag in juli, een dag om lekker aan onszelf te denken, te stikken, te ontspannen, te tetteren en samen te eten. Een dag waarop iedereen op het einde hoopt te stoefen met al het zelf gemaakte. We kozen als thema 'van touw naar WOW!'. Buiten de eigen projecten en Do It Together, maakten we samen een aantal mandjes uit touw. De know-how haalden we bij De Zuster Van. We experimenteerden ook met biais, gouddraad en spuitverf.  Deelnemende tiretten gingen met wel heel leuke creaties tevreden huiswaarts.

Update DIT bijenwasdoekjes:

Met het aanstormende mooie weer en bijhorende picknicks kwam er oproep tot het samen maken van bijenwasdoekjes, een mooi alternatief voor plastic folie.


 Inspiratiebron: MMC



Tiretjes die deze doekjes maakten en gebruikten zijn 100% overtuigd van het nut hiervan: potten afdekken, rauwe groenten verpakken, boterhammen meenemen,... veel beter voor het milieu en het oogt ook veel leuker in je favoriete stof!