donderdag 28 februari 2013

Weekendje 'tiretten'


'Ze is gaan tiretten' is een begrip geworden. Sommige personen kijken vragend en hebben nood aan een beetje uitleg. Velen kennen het fenomeen al. Woensdagavond en de auto's, bakfietsen en fietstassen worden geladen met machines en naaikoffers!
En nu trekken we erop uit voor een gans weekend! Het weekend van 8 tot 10 maart staat al een tijdje geblokkeerd in ieders agenda. Het eerste tirettenweekend en we hebben er zin in! Iedereen kreeg alvast een mail met dingen om mee te brengen, logische dingen maar ook dingen waar je je verder geen vragen bij moet stellen. Het organiserend team zorgde voor een creatief, ontspannend, lucratief, culinair en tetterend programma! Dus laadt alvast die ijskasten vol met kant-en-klaar maaltijden voor het thuisfront en je auto vol met naaibenodigdheden! Nog enkele dagen schrappen op je aftelkalender en weg zijn wij!

donderdag 21 februari 2013

Jacob


Iedereen kent Jacob, de broek met een knipoog naar vroeger. Een jongenspatroon van Zonen 09.  Vele tiretten wilden dit al een tijdje maken. De datum werd afgesproken en Hilde nam het initiatief om de workshop te leiden. Zij maakte het retrobroekje al eens op de Van Katoendag. 


De voorbereidingen waren super! Ze maakte een leuk geel broekje als voorbeeld en schreef een duidelijk stappenplan uit voor de Jacob met valse gulp en vaste tailleband.  Eerst werd een deskundige uitleg gegeven.



 Daarna gingen de tiretten van start.



En de hele avond konden we op haar rekenen voor hulp en tips.


Met dit als resultaat, een gedeeltelijk resultaat want deze foto werd genomen toen enkele tiretten reeds vertrokken waren.


Gegarandeerd zullen er meer Jacobs volgen!

donderdag 14 februari 2013

Op stap zonder machine.


Stoffen Van Leuven opende exclusief haar deuren voor de Tetterende Tiretten! En of we dit zagen zitten! Geen enkele tiret zakte af naar het buurthuis, bijna allen vonden we de weg naar Schellebelle. Stipt om 20u stroomden we binnen, om ons eindeloos te vergapen aan de massa's stof die er liggen.


 Fien vond direct haar goesting, anderen deden er iets langer over.



Dat de Tiretten er stof deden opwaaien (of omver), kan met zekerheid gezegd worden. Maar vele helpende en vriendelijke handen maakten alles snel terug in orde.
 


Het boodschappenlijstje werd bovengehaald, deels in functie van het komende tirettenweekend! De vraag blijft natuurlijk of deze tiret zich enkel aan haar lijstje hield, of haar boekje te buiten ging...

 

De éne pakte het al wat tactischer aan dan de andere,...


Elkaar helpend, op zoek naar de juiste kleur- en stofkeuze ...



 Zelfs de plastieken zakjes werden bewonderd, eigenlijk meer de inhoud natuurlijk.


 Een vriendelijke en geduldige bediening en dat tijdens zo veel tetterend geweld.
 
 
Vooral veel blije gezichten, de stoffenvoorraad is weer wat leuks rijker.






maandag 4 februari 2013

Shopavond!


Het was al aangekondigd: Stoffen van Leuven opent zijn (of haar) deuren voor de tiretten! En dit op woensdag 13 februari, 20u stipt.
Reserveer nu alvast een babysit of herinner je echtgenoot nogmaals aan deze shopavond (of misschien ook niet), stel je gps al juist in of gebruik je gezond aardrijkskundig verstand, spreek af om te carpolen, en breng uw grootste kabas mee! Het wordt een unieke gelegenheid om in alle rust (of spreek ik mezelf nu tegen met al dat tetterend geweld) te snuisteren tussen hun uitgebreid stoffenassortiment. Ideaal om te shoppen voor het tirettenweekend! Hou dus alvast je mailbox in de gaten. Meer gegevens worden je weldra opgestuurd! Zo kan je een lang boodschappelijstje opstellen.